Tutustuin Leenaan opiskeluvuosieni aikana Kajaanin opettajankoulutuslaitoksessa. Tuolloin elettiin 90-luvun loppua. Mieleeni on piirtynyt kuva opiskelijasta, joka tuli hyvin toimeen kaikkien kanssa, oli asioista innostunut ja kaikesta oli aistittavissa hänen erityinen kiinnostuksensa opetus- ja kasvatusalaa kohtaan. Jo tuolloin huomasin, miten Leenalla pysyy langat käsissä, hän pystyy hoitamaan useita asioita saumattomasti yhtä aikaa ja on tehokas.

Muistan eräät Educa-messut, joissa pitkän ajan jälkeen kohtasimme uudestaan. Leena toimi tuolloin Ylöjärven kunnan opetuspäällikkönä. Siihen aikaan oltiin tekemässä opetussuunnitelmauudistusta. En voi unohtaa, miten hän intoa puhkuen selosti minulle prosessin kulkua. Laaja-alaiset kokonaisuudet piirtyivät verkkokalvoilleni ja ihmisenä kasvamisesta tuli sen keskeinen sisältö.

Sittemmin olemme tehneet yhteistyötä monessakin kohtaa hänen työskenneltyään Kuntaliitossa perusopetuksen erityisasiantuntijana tai Teknologiateollisuudessa osaamispolitiikan johtajana. Leena on aina valmis auttamaan. Merkillepantavaa on se, miten hän haluaa kehittää tasapuolisesti alaa. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita Tämä toímii! teknologiakasvatusprojektin. Oppimiskokonaisuus on ollut avoin kaikille Suomen ja maailman ekaluokkalaisille. Oma Leppäkertun koulunikin on saanut olla osallisena siinä.

Uhkakuvia luomalla tai hankehumppaa soittamalla ei saada aikaan muuta kuin väsymystä. Niin outoa kuin se onkin, ammattijärjestö sortuu liian usein sellaiseen. Näiden sijaan pitäisi korostaa positiivisuutta, itsensä kehittämistä ja ylpeyttä omasta alasta. Ammattijärjestö tarvitsee puheenjohtajan, joka kykenee kehittämään alaa ratkaisukeskeisesti. Leena on kuunteleva ja yhteistyökykyinen johtaja, jolla on kokemusta opetus- ja kasvatusalan kaikilta tasoilta. Hän on oikea henkilö vastaamaan nykypäivään ja tulevaisuuden haasteisiin.

Leena on haasteita pelkäämätön innostaja. Annan hänelle täyden tukeni puheenjohtajavaaleissa.

274585380_962334974422106_61516563745142

Ari-Pekka Isoniemi

Rehtori

Leppäkertun koulu

Leppävirta