Olen havainnut, että opettajien oma ammattijärjestö OAJ on luonut julkisuudessa opettajan ammatista kuvan, jossa vain harva on tyytyväinen työhönsä ja vielä harvempi jaksaa toimia opettajana koko työuransa. Väsyin itse joitakin vuosia sitten näihin OAJ:n ulostuloihin. Muutama kommentti julkisuudessa sai minut häpeämään omaan ammattijärjestöäni.

Taustalla oli tietenkin hyvä tarkoitus saada opettajien arvostus vahvemmaksi ja saada palkkatasoa korjatuksi. Viesti opettajan ammatin negatiivisista puolista meni läpi, mutta vaikutus oli toisenlainen kuin toivottiin. Opettajan ammatti ei ole nyt niin vetovoimainen kuin se voisi olla. Se on mielestäni suuri harmi. Maamme tarvitsee kyvykkäitä nuoria ihmisiä opetusalalle kasvattamaan ja opettamaan taas uusia maan toivoja.

Olen seurannut Leenan työuraa siitä saakka, kun hän toimi Ylöjärven opetuspäällikkönä. Leena erottui silloin uuden opetussuunnitelman ”tulkkina”. Leenan blogikirjoitukset olivat laajalti luettuja ja niistä näkyi syvä perehtyneisyys opetussuunnitelman ydinajatuksiin. Leena näki opetussuunnitelman mahdollisuutena ja innosti muitakin. Samanlaisia piirteitä uskon Leenalla olevan OAJ:n mahdollisena tulevana puheenjohtajana.

Koen, että Leena on sydämeltään opettaja vieläkin. Leena on mielestäni hyvin kuunteleva, yhteistyökykyinen ja määrätietoinen johtaja. Hän ei epäröi tarttua epäkohtiin. Leenan ei tarvitse ärhennellä tai turvautua uhkakuviin. Hän osaa ajaa opettajien asiaa rakentavalla tavalla. Leena haluaa vastata opettajan työn vaativuuden kasvamiseen opetushenkilöstön osaamista tukemalla ja kehittämällä.

Ville%20Laivamaa.jpg

Ville Laivamaa

Johtava rehtori

Vuoksenniskan koulukeskus, Imatra