Tarina menneistä ajoista, matkasta ja yhden ihmisen unelmasta kohti isompaa estradia

Ensimmäinen ajatus kuullessani, että Leena aikoo hakea OAJ:n puheenjohtajaksi, oli luottamus. Kyseessä on ihminen, joka on todellisilla teoilla osoittanut, että häneen voi luottaa. Muistan ikuisesti hetken Koulutuskeskus Valon aulassa, kun Leena kertoi vievänsä digiopetuksen asiantuntijat Lontooseen BETT-messuille. Istuin Leenan vieressä BETT Areenalla esitystä kuuntelemassa. Ihmettelin, kuinka joku pystyy sisäistämään asioita samalla, kun twiittaa Twitteriin esityksen pääkohdat. Ihmisten mielet ovat erilaisia ja toiset hahmottavat asioita helpommin.

Jos olisi mahdollista 3D-tulostaa jokaiselle oppijalle oma muotti, yksilöllinen, läpi elämän jatkuva virtaava opinpolku, veikkaisin, että Leena olisi tekoälyn tähän tehtävään valjastanut. Elämme maailmassa, jossa tarvitaan ymmärrystä, kommunikointia ja rohkeita avauksia. Leenalta, jos keneltä, näitä taitoja löytyy. Koen myös tärkeäksi sen, että Leena on aina valmis jakamaan tietämystään.

Edellisen vuosikymmenen puolivälissä Ylöjärven opetuspäällikkö Leena ja kehitysjohtaja Riku Siren puhuivat poikkihallinnollisuudesta: Kuinka rakentaa yhdessä, kaikkia kuunnellen hienompaa kuntaa, parempaa koulua. Näin jälkikäteen tuntuu, että olitte monessa asiassa aikaanne edellä.

Muutama vuosi tästä olitkin jo Atea Focuksen lavalla esiintymässä. Ihmettelen, jos Sinä Leena, et jonain päivänä ole Bett Areenalla, jatkaen matkaasi kohti isompia estradeja.

Lopuksi voisin esittää kysymyksen. Löytyykö Suomesta toista, jolla on näin laaja ymmärrys kouluista, oppimisesta ja teknologian hyödyntämisestä oppimiseen? Johtajaa, jolla on kyky toimia poikkihallinnollisesti, pitkäjänteisesti, saaden asioita tapahtumaan? Joka käy rakentavaa dialogia jo silloin, kun on vasta alkulähteellä, eikä vielä tiedä mihin puroon tällä kertaa sujahtaa, nähden kuitenkin koko ajan kokonaisuuden?

Voimme nähdä maailman sinisen pillerin kautta samana muuttumattomana. Tai voimme ottaa sen punaisen pillerin ja astua maailmaan, jossa ei ole rajoja, on vain muutoksen rakkautta. Lapsilla on oikeus parempaan elämään. Kouluun, josta lapsi tulee kotiin innosta täristen, jossa opettajalla on oikeasti aikaa keskittyä lapseen, teknologian helpottaessa arkea. Tämän edistämisessä Leena on mestari.

Toivotan onnea kisaan! Sinussa on osaaminen, ymmärrys ja valtameren voima saada muutosta aikaan!

Pulakka%20Ville.jpg

Ville Pulakka

ICT-Asiantuntija