Tutustuin Leenaan 2015 Sitran Uusi koulutus -foorumissa. Rakensimme joukolla suomalaisia päättäjiä visiota suomalaisen koulun tulevaisuudelle. Päädyimme ajatukseen siitä, että koulun pitäisi olla innostava paikka kaikille oppia. Voisiko Suomesta tulla maa, jossa kaikki rakastavat oppimista? Sittemmin olemme päätyneet Leenan kanssa erilaisissa rooleissa moniin kansallisiin ja kansainvälisiin yhteistyökuvioihin ja kiertämään ympäri maailmaa Bostonin huippuyliopistoista Kambodzaan saakka.

Leena ymmärtää koulumaailmaa monipuolisesti eri näkökulmista. Hänellä on omakohtainen näkökulma opettajan arkeen, rehtorin työhön, kuntatason päätöksentekoon ja kansalliseen ja kansainväliseen koulutus- ja innovaatiotoimintaan. Hän kykenee reflektoimaan monipuolisesti koulun eri osa-alueista eikä epäröi edistää kunnianhimoisimpiakaan kehitysprojekteja. Erityisen tärkeänä ominaisuutena pidän Leenan kykyä sillata erilaisia näkökulmia ja ajattelutapoja opettajan arjesta poliittiseen päätöksentekoon, kunnallishallinnon kiemuroista globaaliin koulutus- ja innovaatiotoimintaan. Juuri tämä näkökulmien monipuolisuus tekee Leenasta erityisen vahvan suomalaisen koulukentän päättäjän.

Leena Pöntynen on tarkkanäköinen ja empaattinen johtaja. Olen varma siitä, että hän on erinomainen valinta OAJ:n puheenjohtajaksi. Leenan johdolla voimme kehittää jo nykyään upeaa suomalaista opetusalaa entistä paremmaksi.

Lauri%20J%C3%A4rvilehti.jpg

Lauri Järvilehto, FT

Työelämäprofessori, Aalto-yliopisto

 

Kuva: Mikko Raskinen