Jatkuva oppiminen on kuuma peruna suomalaisessa koulutuskeskustelussa, ja tämän teeman tiimoilla olen tutustunut myös Leenaan. Yhdessä Leenan kanssa olemme viettäneet yhden jos toisenkin tovin viime vuosina pohtien, kuinka laajasta systeemisestä muutoksesta jatkuvassa oppimisessa onkaan kyse ja miten se edellyttää rohkeaa otetta muutokseen, kykyä nähdä asiat toisin sekä yhteiskunnan eri toimijoiden uudenlaista yhteistyötä ja yhteiseen maaliin pelaamista.

 

Yhteisten pohdintojen kautta Leena on näyttäytynyt minulle toiminnan ihmisenä, joka se ei pelkää muutoksen edessä. Laajoja monimutkaisia haasteita lähestytään kokonaisvaltaisesti analysoiden mutta samalla pala palalta konkreettisesti edeten. Kokeilemalla mennään eteenpäin eikä virheitä pelätä. Leena tarttuu innovatiivisesti toimeen, kun moni muu vielä ihmettelee, ja saa aikaan.

 

Kun pongasin Twitteristä, että Leena on lähdössä mukaan OAJ:n puheenjohtajakisaan, totesin mielessäni, että jopa osuu Leenan osaaminen kohdilleen. Vahva käytännön kokemus opetustyöstä, koulutuksen johtamisesta sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta on mitä mainioin lähtökohta puheenjohtajaksi.

 

Heli%20Hallikari.jpg 

 

Heli Harrikari

 

Head, ECIU University

 

Tampereen yliopisto