Tapasin Leenan ensimmäisen kerran Helsinki Education Week/Hunded Summit liittyneellä vierailulla Nokian pääkonttoriin pari vuotta sitten eli siis aikana ennen koronaa. Ryhdyttiin Leenan kanssa ensin keskustelemaan puheenvuoroista ja varsin nopeasti päädyttiin itseäni mietityttäneeseen kysymykseen peruskoulun oppiaineista ja varsinkin käsityön asemasta kokonaisuudessa.

Leenalla oli selkeitä, kokemustietoon perustuvia näkemyksiä koulumaailmasta, tarkkoja perusteluja näkökannoilleen ja vakuuttavan kokonaisvaltainen tapa tarkastella asiaa. Leenalla oli silloin suunnitteilla Tämä toimii- projekti ja sain kutsun osallistua aivoriiheen ja tarkastella suunnitelmaa omasta tulokulmastani. Samassa Nokian tapahtumassa Leena verkostoitui myös EduMarinin Maria Marinin kanssa, ja toden totta, tämä tehokaksikko laittoi asiat tapahtumaan. Tämä toimii- tarusto syntyi kahden upean tehonaisen synergiasta ja rakentui ammattimaisen koneiston rattaissa.

Leenan toimintaa ideariihessä ja projektin edetessä oli ilo seurata. Harvoin näkee niin monitaitoista, mukaansa tempaavaa ja tahdikasta toimijaa kuin Leena on. En voisi kuvitella tehokkaampaa puheenjohtajaa kuin Leena olisi meille Oaj:läisille. Minusta Leena on paras puheenjohtajaehdokas, mun pj.

Auli%20Saarinen.jpg

Auli Saarinen

Käsityön ja ruotsin opettaja, KT

Kehittäjäopettaja

Aurinkolahden peruskoulu, Helsinki