Roihuvuoren ala-aste sai vuonna 2009 uuden rehtorin. Kuulin hänestä tarinoita entisiltä kollegoiltani, sillä olin tuolloin töissä muualla. Ystäväni kertoivat, kuinka ”nainen Vantaalta” oli tullut ja ryhtynyt tuulettamaan pölyttyneitä toimintatapoja ja muuttamaan totuttuja, kenties aikansa eläneitä rakenteita. Huhut kertoivat, että Leena ei kumarrellut ketään. Sen sijaan hän oli valmis tarttumaan toimeen kuin toimeen ja tekemään uudistuksia, mikäli sellaiset olivat tarpeen.

Eipä aikaakaan, kun löysin itseni Leenan alaisuudesta. Sain itse huomata Leenan aikaansaavaksi ja aktiiviseksi esimieheksi, joka oli läsnä sekä oppilaiden että opettajien arjessa. Sen lisäksi Leena keskitti tarmonsa arjen asioiden muuttamiseksi sellaiselle tolalle, että ne edistivät työyhteisön hyvinvointia. Leena ei kuitenkaan uudistanut asioita vain uudistamisen vuoksi, vaan kaikille raikkaille muutoksille löytyi aina perustelu arjen sujuvuudesta.

Siinä, missä moni muu näkee ongelman, Leena näkee mahdollisuuden hoitaa asiat kuntoon. Leenan dynaamisuus, pelkäämätön asenne ja kyky tarttua toimeen tilanteessa kuin tilanteessa olisivat upeita ominaisuuksia OAJ:n puheenjohtajalle. Tämän lisäksi Leenan pitkä koulupolku riviopettajasta koulutuspolitiikan huipulle hakee vertaistaan. Hänellä on näkemyksiä ja kokemuksia monelta kantilta ja valmiit verkostot yhteistyön tekemiselle. Leenan puheenjohtajuus olisi meidän etumme.

Haluan siteerata tähän kahta henkilöä. Toinen on Leenan ja minun yhteinen kollega, joka lausui näin: ”Leenalla on taito nähdä samaan aikaan lähelle ja kauas”.

Toinen on Adolf Ehrnrooth: ”Joukkoja johdetaan edestä”.

Johanna%20Loukomies.jpg

Johanna Loukomies

S2-opettaja, Kannelmäen peruskoulu