Huomenna se alkaa! Vuorossa ensimmäinen veson puolikas Ylöjärven opetushenkilöstölle. Tammikuussa näitä on edessä kuusi. 

Kirjoitin jo viimeksi, että vesojamme vietetään pelillisissä merkeissä. Jaoin siis Facebookissa kirjoittamani blogin ja kirjoitin kuvaukseksi "OPS2016: Pelillisiä vesoja luvassa!". Tähän eräs entinen alaiseni kommentoi, että oli lukenut "OPS2016: Peilillisiä vessoja luvassa!", että kaikkeen se opetussuunnitelma kantaa ottaakin, kun vessoihinkin saa peilejä.Toki, jos luette Opettaja-tv:n muutaman vuoden takaisen jutun minun entisestä koulustani http://opettajatv.yle.fi/roihuvuori , niin voitte kenties huomata, että oppilaiden osallisuus ja toimintaympäristön kehittäminen voi tarkoittaa myös peilillisiä vessoja.

Joka tapauksessa, nyt ollaan ihan lähtökuopissa: Sattumakortit on laminoitu ja leikattu, aamulla vielä vähän yhteiskuntakortteja leikataan, tussit ja paperit ovat kasassa, pelivihkot kopioituna, nopat purkissaan. Veson kulku on kirjoitettu Power pointiksi ja mietitty on sekin, mitä missäkin kohdassa sanotaan. Välipalat on tilattu ja ruoka-aineallergiat selvitetty. Nyt vain opetushenkilöstö paikalle, eikä meitä voi pysäyttää enää kukaan! Hauskaa kertoa sitten Teillekin, miten meni! 

Ai niin. Palautelomake. Se pitäisi vielä Wilmaan työstää. Suurin osa antaa vesopalautteen Wilmalla, mutta kaksi koulua kokeilee palautteen antamista Office 365 -ympäristössä. Tämä siksi, että  ainekohtaisiin luonnoksiin aiomme käyttää kunnassamme Officea välineenä. Mutta se onkin jo ihan toinen juttu!