OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen – jolle lämpimät kiitokset hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella – on ilmoittanut, ettei lähde tulevissa vaaleissa puheenjohtajaehdokkaaksi. Uuden puheenjohtajan on tunnettava opetusta, työelämää ja työmarkkinoita syvällisesti. Leena Pöntynen olisi loistava valinta.

Olen tuntenut Leenan noin vuodesta 2009, jolloin hän työskenteli Roihuvuoren ala-asteen rehtorina ja itse toimin Helsingin kaupungin opetuslautakunnan puheenjohtajana. Koulukäynnillä Roihuvuoressa kävi selväksi, että nuori rehtori oli edistyksellinen, jämäkkä sekä laajasti oppimista ja osaamista ymmärtävä. Koulussa oli vuosiluokkiin sitomaton ja ikäsekoitteinen pedagogiikka, siellä toimi ruotsin ja viron kielikylvyt, isojen oppilaiden valmistava opetus ekä alueellisia erityisluokkia. Leena jäi mieleen.

Vuosien varrella Leena on hankkinut laajasti koulutushallinnon kokemusta. Hän tuntee opetusalan monesta näkökulmasta. Olin iloinen, kun törmäsimme seuraavan kerran Teknologiateollisuus ry:ssä, jossa Leena toimii osaamispolitiikasta vastaavana johtajana. Leena tuntee laajasti koulutus- ja innovaatiopolitiikan kysymyksiä, eikä pelkää ottaa kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin tai tuoda uusia keskustelunaiheita pöytään. Rohkeus, innovatiivisuus, raikkaat ajatukset ja laajat verkostot ovat ehdoton vahvuus OAJ:n puheenjohtajalle. Onnea ja menestystä kisaan!

Pia%20Pakarinen.jpg

Pia Pakarinen

Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja

Ent. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari