OPS-kommentointi on ohittanut puolivälinsä. Meillähän kommentointi hoidettiin niin, että reilu viikko sitten torstaina kaikilla kaupunkimme kouluilla oli YT-aika yhtä aikaa. OPSin osiot oli jaettu pieniin osasiin ja ainekohtaiseen kommentointiin kukin opettaja sai ilmoittautua siihen osaseen, joka eniten kiinnosti. Vaikka luonnontieto 3.-6. luokilla.Etukäteiskehotuksena oli tutustua vanhaan opsiin ja uuteen, ja apukysymykset, joita kannatti pohdiskella.

Ja sitten siirryttiin. Aika moni pysyi omalla koulullaan, kymmenet, ehkä toista sataa, päätti kuitenkin siirtyä paikasta toiseen. Kommentoinneissa oli kuulemani mukaan ollut hyvä tunnelma. Kouluilla oli tarjottu pientä välipalaa ja jutustelu oli käynnissä hyvässä hengessä. Jokainen sai mahdollisuuden kuulla ja tulla kuulluksi. Kommentoinnin jälkeen ryhmiin nimetyt sihteerit, jotka saivat pienen korvauksen työstään, kirjasivat ryhmänsä kommentoinnin Office 365-alustalle luotuun ryhmään.

Viime viikolla aloin sitten tutkailla kommentoinnin tuloksia. Aivan mahtavaa! Nyt, kirjoittaessani opetuksenjärjestäjän vastinetta, voin luottaa siihen, että kommentoijat ovat olleet asiaan vihkiytyneitä ammattilaisia, jotka ovat yhdessä työstäneet kommenttinsa. Jotain ihan muuta, kuin jos vain itse yrittäisin pusata mielipiteeni joka asiasta paperilla.

Palautekin on ollut erinomaista. Vaikkemme järjestäneetkään asiasta mitään erillistä palautekyselyä, on Wilmaani ja sähköpostiini tullut monta kiitosta siitä, että henkilöstö haastettiin mukaan. Samalla opettajat ovat esittäneet toiveitaan päästä myös vielä tiukemmin mukaan prosessiin. Tähänkin pyyntöön vastataan, syksylle on taas uusia kujeita luvassa. Yksi vaihe taas suoritettu. Matka jatkuu.