Ihan joka hetki ei ehdi miettimään OPS-uudistusta, kun on mietittävä ensi vuoden rekrytointeja, kirja- ja tarviketilauksia, oppilaaksiottoa, niistä tulleita valituksia, tämän vuoden uusia tulospalkkiotavoitteita ja ja ja. Ja silti sitä OPSiakin. 

Kahden vuoden päästä tässä kohdassa ollaan jo aika jännissä lähtökuopissa: Paikalliset OPSit pitäisi olla jo aika hyvässä vaiheessa matkalla lautakuntiin. Koulujen toimintakulttuureja on kehitetty ja uusia toimintamalleja takataskussa. Iso henkilöstö on koulutettu ja valmiina uuteen.

Ja mitäpä sitä kahden vuoden päästä tässä kohtaa mietitään? Luultavasti seuraavan lukuvuoden rekrytointeja, kirja- ja tarviketilauksia, oppilaaksiottoja, valituksia ja varmaan niitä tupa-tavoitteitakin. Ja kaikki sulassa sovussa sen OPSin kanssa.

Silloin jo muistoissa on mahtavia keskusteluja, huippuja koulutuksia ja hienoja oivalluksia. Ja hei, se uusi OPS tulee, vaikket olisikaan ehtinyt valmistautua. Elokuussa 2016 aloitetaan monessa paikassa koulua ja mietitään, että mikä muuttui. Olen varma, että Ylöjärvellä moni asia on toisin, vaikka nyt jo tehdään hienosti työtä oppilaiden eteen. Kirjoitin tänään päiväohjelmaa ensi viikolla alkavalle pitkäkestoiselle OHR-koulutukselle uudesta lainsäädännöstä. Mietin, että kun tämäkin tehdään loistavasti, niin tästäkin syntyy materiaalia siihen OPSiin. Ja työskentelytapoja.

Aika mahtavaa olla tällä matkalla.