Viime viikolla aloiteltiin taas tämän syksyn agenttihommat. Meillä on OPSia tehty jo pari lukuvuotta, joten kolmas kausi oli alkamassa. Mukana oli aika monta uutta kasvoa ja aika monta tuttua tyyppiä.Uudetkin pääsivät reippaasti kyytiin ja saivat osansa ryhmän hyvin omanlaisesta huumorintajusta. Porkkanakakkukahvien voimalla (sen jälkeen, kun oli soitettu vähän sambaa - oikeesti!) mietittiin ainekohtaisen osan tilanne, yleisen osan nakkilista tekstien osalta, arviointisuunnitelma, syksyn työskentely, viestintä, koulutukset, korvaukset ja ja ja ...

Olen niin iloinen, että kanssani tätä työtä tekee niin taitava porukka. Hommat saadaan jaettua tasaisesti, jokainen osallistuu, jokainen haluaa. Jos tämä olisi yksittäisen koulun opettajanhuone, niin olisipahan vaan aika superkoulu!

Niin saatiin jälleen syksyn nakkilistaa päivitettyä. Vanhatkaan eivät muistaneet/halunneet/jaksaneet istua käsiensä päällä, vaan vapaaehtoisia löytyi hommaan kuin hommaan. Satunnaisotanta on muuten jollain tasolla periytyvää, jos joku lukijoista on joskus istunut tietyillä luennoilla Kajaanin OKL:ssä, tietää, mistä puhun.

Perjantaina istuin sitten toimistolla kirjoittamassa tapaamisen muistiota, johon merkitsin kaiken, mitä oli sovittu, mikä kukakin oli luvannut. Päivitin yleisen osan paikalliset tekstit jälleen uusillä värikoodeilla ja tallensin valmiin dokumentin pilveen odottamaan lisätekstejä. "Vihreät tekstit" odottelevat siellä Anna-agenttia oikolukuun, osa teksteissä on kommenteilla eri ammattiryhmillä ja osa odottaa agenttityöstöä syyskuun lopussa. 

Kaiken kaikkiaan olo on aika helpottunut. Tässä vaiheessa minun hommani on laittaa kokonaisuutta kasaan. Meillä ei ole mitään kiirettä, aikaa on yllin kyllin. Tuntuu aika hyvältä.