Olipas taas melkoinen kahden päivän rupeama. Kokoonnuimme rehtoriporukan kanssa Voionmaan opistolle ja väänsimme yhteisiä asioita kaksi tiukkaa päivää. Käsittelyssä oli opetussuunnitelmatilanne, monialaiset oppimiskokonaisuudet, arvioinnin reunaehdot, valinnaisuuden rakentaminen, oh-lain käyttöönoton arviointi ja talouden tulevaisuus. Monenlaista ja tiukkaa settiä. 

Suurinta iloa minulle tuotti arvioinnin linjaukset. Keväällä agenttivetoinen arviointiryhmämme oli tehnyt opettajakunnallemme laajan kyselyn siitä, millaiseksi arviointi ylöjärveläisissä kouluissa pitäisi muokata. Ja nyt sitten toin asioita päätöksentekoon, sillä tämä on sellainen asia, että siinä ei pääse eteenpäin, jos ei välillä päätä jotain.

Saimme päätettyä, missä kohtaa arvioidaan sanallisesti, missä kohdassa numeerisesti. Saimme määriteltyä väliarvioinnin ajankohdat ja muodot ja mietittyä, missä kaikissa kohdissa tarvitaan erilaisia yhteisiä lomakkeita. Saimme mietittyä, miten käyttäytymisen arviointi suunnitellaan, jotta se täyttää perusteiden vaatimukset. Ja monta pientä yksityiskohtaa. 

Välillä äänestettiin, sitten mietittiin, äänestettiinkö "oikein" ja nostettiin asioita uudelleen pöydälle. Lopulta päästiin kuitenkin mielestäni sellaiseen tilanteeseen, että arviointiryhmä pääsee jatkamaan työtään. Ja rehtorit syksyllä taas sitten hämmentämään arviointisoppaa. Ja mikä tärkeintä, lopputulos mielestäni kunnioittaa laajan kentän mielipiteitä. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta minusta meillä oli perusteita näille päätöksille.  Kyllä tästä kelpaa päästää reksit kesälaitumille. Kiitos tästä.