image.jpg

Muistatteko maaliskuun alussa, kun kirjoittelin suunnittelemastani vesotarjottimesta?  It´s coming together!  Pohja-ajatusta voit käydä lukemassa tästä!

Huoneessani vierailevat ihmettelevät lappuleikkiäni kokouspöydällä, mutta tästä se valmistuu! Kuva on otettu ennen lomaani, mutta nyt alkaa olla tässä palapelissä reilu nelisenkymmentä vesovaihtoehtoa jo olemassa. Minulla on toki tästä olemassa sähköinenkin versio, mitenpä sitä muuten sadat opettajat pääsisivät lukemaan, mutta itse hahmotan mukavasti tilannetta siinä omalla pöydälläni. Sähköiseen versioon kirjoitan sitten koko pajan nimen, sen pitäjän ja vielä kurssikuvauksenkin. Tässä taululla minulle riittää, että näen iltapäivien aiheiden tasapainon ja määrän.

Alkuperäinen ideani oli laittaa kasaan noin 80 puolikkaan veson kokoista työpajaa, mutta nyt ajattelen, että saatan alkaa jo himmailemaan. Tai siis ainakin syksyn osalta. Jokaiselle syksyn neljästä iltapäivästä on olemassa jo vähintään viisi -kuusi vaihtoehtoa. Tarkoitukseni on rakentaa kevään tarjotin vasta syksymmällä, sitten, kun näen vähän, mitkä pajat vetävät väkeä. 

Pajojen pitäjät ovat vähän fifty-sixty. Omia ja muiden ammattilaisia. Osaa on pyydetty, osa on itse tarjoutuneet. Pyytäessäni tarjouksia kolmen tunnin vesokokonaisuuksista olen järkyttynyt hieman hintahaitarista, mutta voin kertoa, että suurin osa näistä on toteutettavissa oikein kohtuulliseen hintaan.

Tästä se lähtee. Toivon saavani tämän vielä ennen suvivirttä ainakin rehtoreille. Jos minä olisin rehtori, katsoisin kyllä koko pakettia ja miettisin, missä juuri minun opetushenkilöstössäni on osaamisvajetta ja yrittäisin kannustaa menemään juuri siihen.

Koossa on eri koulujen case-tapauksia, osallisuutta, ulkoilmaopetusta, pitkäkestoisempaa musiikin koulutusta, yhteispeliä äijille, BYODia, erityisopetusta. Pedanetia ja Office365. Erilaisia luonnontiedon juttuja ja välkkäaktivointi-ideointia. Luokanhallintataitoja. Siis monenlaista. Ideoita toki kaivataan lisää. Mitä vielä voisin keksiä?