Kesä on täällä ihan just, joten kerronpa teille, missä vaiheessa meidän OPS-työssä ollaan.

Vuosiluokkaistamiset meillä tehdään seudullisesti. Hyvässä vaiheessa ovat, mutta hieman meitä mietityttää työkalu, jolla voisi osallistaa isomman joukon kommentoimaan vuosiluokkaistamista. Itse aion hoitaa asian Ylöjärvellä niin, että kerään samaan paikkaan jokaisen oppiaineen vuosiluokkaistetun version. Sitten teen jokaiselle oppiaineelle oman Wilma-kyselyn, jonka nimeän niin, että jokaisen on helppo päästä niitä kommentoimaan. Kyselypohjaa on helppo kopioida ja tulokset tulevat helpossa muodossa käsiteltäväksi. Pikku puuhaa kyllä riittää siinä minullekin. Ettei pääse hommat loppumaan kesän aikana.

Yleinen osa taas on loistavassa mallissa. Tein siitä tällä viikolla sellaisen excelin, jossa kaikki valmiit tekstit ovat jo olemassa ja loput on määritelty työstöön eri agenteille. Sain myös tehtyä agenteista listan henkilöstöhallintoon, jotta palkanmaksu on kunnossa heti elokuun alusta. Näyttäisi lopulta siltä, että pääosa teksteistä voisi olla valmiina noin syyslomaan mennessä. Tekstien siirtämiseen ePeruste-työkaluun olen resurssoinut yhden koulusihteerin työaikaa riittävästi, joten sekin asia on hoidettu.

Ehkä kaikista iloisin olen siitä, että sain viimeinkin monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelutyökalun johonkin vaiheeseen: Prosessikuvaus työskentelylle on tehty kuvalliseen muotoon ja suunnittelun pohja-canvas on hyvässä vaiheessa. Jotakin digitaalista välinettä meidän agenttimiehet aikoivat vielä värkätä. Mutta vielä hienompaa on se, että sain värkättyä aikataulun syksylle minulle ja yhdelle agentillemme. Varasimme jokaiselle koululle päivän syys-lokakuulle, jolloin me kaksi jalkaudumme kouluille ja käymme jokaisen koulun kanssa yhteisen monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnittelupäivän. Päivän jälkeen opettajat voivat työstää mallista enemmän heidän koulunsa näköistä tai antaa meille vihjeitä prosessin parantamiseksi.

Seuraavaksi OPS-työssämme on vuorossa tiukka reksiseminaari vajaan parin viikon päästä. Yritän vääntää rautalangasta, mitä on tehty ja mitä vielä tekemättä. Meidän pitäisi aloittaa arvioinnin suunnittelua ja valinnaistarjottimen kattamista.

Vuoden päästä tässä kohtaa puhalletaan. Kaikki on valmista ja toivottavasti jo hyväksytty lautakunnassakin. Ja sitten valmistaudutaan käyttöön ottoon!