Lämmin kiitos Teille sadoille kiinnostuneille, jotka olette pääsiäisenäkin jaksanut käydä lueskelemassa. Olen pahoillani, että olen ollut hieman tahattomalla blogitauolla, koulu-uhkaukset ovat täyttäneet vuorokaudet niin tehokkaasti, että "oikeita töitä" on joutunut vääntämään iltaisin ja viikonloppuisin.

Tänään ollaan kuitenkin jälleen jännittävän äärellä (sen lisäksi, että tänäänkin oli yksi uhkaus). Tapaamme vähintään kerran vuodessa sivistysjohdon, Sivistyslautakunnan sekä rehtorien kanssa keskustelemaan iltakouluun jostakin ajankohtaisesta asiasta. Meillä on mielestäni loistavat keskusteluvälit lautakuntamme kanssa ja kuten olenkin kertonut, perehdytän heitä uuteen opetussuunnitelmaan lähes jokaisena kertana. Lisäksi jokaisella koulullamme on nimikkojäsen lautakunnassa ja nämä iltakoulutkin antavat loistavan mahdollisuuden keskustella nimikkojäsenen kanssa siitä, miten käsillä oleva asia on juuri sillä koululla järjestetty. Ja halutaanko jotain erityisesti vaikka painottaa.

image.jpg

Tänään meillä on aiheena laaja-alainen osaaminen. Illan toteuttavat agentit, josko minullakin on siinä pieni, vajaan tunnin, teoriapläjäys OPSista sekä laaja-alaisesta osaamisesta. Tänään haluamme kuitenkin keskittyä toiminnallisuuteen.

Agentit ovat valmistaneet jokaiseen laaja-alaisen osaamisen osioon toiminnallisen pisteen, joissa rehtorit kiertävät lautakunnan nimikkojäsenensä kanssa. Pisteet vaihtelevat oman toiminnan ohjauksen korteista (arjen taidot) partituurin lukemiseen (monilukutaito). Ja kaikkea siltä väliltä. Ja jos kahville haluaa tulla, tulee kahvirahat ansaita (yrittäjyyskasvatus) OPS-alias pelillä. Toki kaverille saa vipatakin.

image.jpg

Mutta luvassa on siis ilta, jossa istutaan hyvän ruuan ja kahvien kanssa, kokeillaan ja opitaan laaja-alaisesta osaamisesta. Ja minä tosiaan pidän siitä sitten vielä briiffauksen. Aika saman, kuin pidin tässä naapurikuntien vesossakin.

Tällainen ilta meillä luvassa. Mitäs te muut teette päättäjien kanssa?

image.jpg