Eilen Ylöjärvellä järjestettiin ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolinen #Koulutuskeskiviikko. Aiheenamme oli opettajuuden kehittäminen opettajien perus- ja täydennyskoulutuksessa sekä Ylöjärven Veittijärven koulun yhdessä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kanssa toteuttama koulutuskokeilu.
Koko #Koulutuskeskiviikon voi katsoa tästä linkistä, ilmestynee sinne tämän päivän aikana. https://m.youtube.com/#/results?q=koulutuskeskiviikko&sm=3
Koulutuskeskiviikot ovat jatkoa Sitran Uusi koulutus -foorumille. Koulutuskeskiviikkoja koordinoi syksyllä 2015 Sitra, mutta tilaisuuksia isännöivät vaihtuvasti eri organisaatiot. Koulutuskeskiviikko kokoaa kerran kuussa kaikki oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteen, nostaa keskusteluun yhden oppimisen tulevaisuuteen liittyvän teeman ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi.
Esiin nostamamme teemat liittyivät koulutuskokeiluun, joka syntyi foorumissa minun ja Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen johtajan Tiina Silanderin keskusteluista. Minua huolestutti se, mahdollistavatko eri opetuksenjärjestäjät opettajiensa täydennyskoulutuksen ja miten luomme uusia joustavia malleja täydennyskoulutukselle. Tiina mietti taas sitä, miten opettajaopiskelijat saavat uusia, autenttisia mahdollisuuksia kokeilla siipiään ja ideoitaan ja saada vastuun kokemuksia oikeassa koulussa. Voisiko nämä näkökulmat yhdistää, pohdimme?
Oli mukava huomata, että tilaisuuttamme seurasi sekä paikan päällä että ruutujen ääressä kymmeniä aiheesta kiinnostuneita koulutuksen ammattilaisia. Keskustelua käytiin sekä Todaysmeetissä että Twitterissä aihetunnisteella #koulutuskeskiviikko.
Käykäähän katsomassa video tai lukemassa twiittejä, twiitithän kokoavat mukavasti kasaan keskustellut aiheet. Lisään kuviakin tähän postaukseen huomenna, kun pääsen pöytäkoneen ääreen. Tilaisuuden lentäväksi lauseeksi nousee opiskelijan kokemus koulutuskokeilustamme: "Kun selviää Ylöjärvestä, selviää mistä vain!"
Vuoden viimeinen #koulutuskeskiviikko on OPH:n isännöimä tilaisuus 2. joulukuuta. Emäntänä ja isäntänä toimivat opetusneuvos Aija Rinkinen opetushallituksesta sekä uusi koulutus-foorumin osallistuja, Reaktorin kehitysjohtaja Sami Honkonen. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan perusopetuksen kehittämisverkosto Majakasta sekä julkistetaan uusi sähköinen alusta, johon kehittämistoimenpiteitä on koottu. Tarkemmat tiedot sekä ilmoittautuminen tilaisuuteen ilmestyvät piakkoin #Koulutuskeskiviikko-facebookryhmässä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.