Opettajat ovat laajalti heränneet OAJ:n kyvyttömyyteen ja haluttomuuteen kuunnella jäseniään, uudistaa toimintaansa ja tehdä tehokasta edunvalvontaa. Monilla meistä riviopettajista on tunne, että työhömme ja koulutusjärjestelmään kohdistuvat muutokset tapahtuvat meitä kuulematta, vaikka olemme pedagogiikan ja koulujen arjen asiantuntijoita. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää, että uudistamme OAJ:n toimintaa valitsemalla uuden valtuuston ja uuden puheenjohtajan. Nyt voimme kertaheitolla vaihtaa järjestömme suuntaa!

Leena Pöntynen on paras valinta OAJ:n uudeksi puheenjohtajaksi. Hänellä on mittava ja monipuolinen kokemus koulutusalalta ja kykyä tarkastella asioita monesta perspektiivistä. Johtamisen ammattilaisena hänen otteensa on keskusteleva ja ratkaisukeskeinen, ja hän aktiivisesti kuuntelee ja tuo esille niin työntekijöiden kuin tutkimusasiantuntijoiden näkemyksiä. Suuren vaikutuksen minuun on myös tehnyt se, että viime vuosien aikana Leena on aktiivisesti keskustellut sosiaalisessa mediassa meidän opettajien kanssa, ja mielipide-erotkin hän on kohdannut rakentavasti. Tämä juuri sitä toimintaa, mitä OAJ:n johto on vältellyt ja mitä jäsenistö todella kaipaisi.

Minulle tärkeintä asia puheenjohtajaehdokkaan valinnassa on nimenomaan monipuolinen ja laaja osaaminen, nykyaikainen johtajuus sekä rakentava ja jäseniä kuunteleva toimintatapa. Näiden lisäksi Leena Pöntysen mahtavana bonuksena on vielä se, että hän olisi OAJ:n historian ensimmäinen nuorekas naispuheenjohtaja! OAJ:n on aika uudistua 2030-luvun ammattijärjestöksi ja alan naisvaltaisuuden näkyä järjestön johdossa.

Annan täyden tukeni Leenalle OAJ:n puheenjohtajavaaleissa.

Tuomas%20Kaukoranta.jpg

Tuomas Kaukoranta

Englannin opettaja
Hyria koulutus, Hyvinkää / Riihimäki
Ehdokas no. 3, ammatillinen vaalipiiri