Kuluneen kahden viikon aikana olen haastatellut 55 kandidaattia Ylöjärven opetustoimen henkilöstöön. On luokanopettajaa, erityisopettajaa, matikistia, kielenopea, opoa, köksänopea ja rehtoria. Aikamoinen urakka takana, puoli tuntia per nenä ja lisäksi luokanopettajille ja osalle matikisteja pidettiin vielä ryhmätilannekin. Ja rehtoreille johtajuustehtävä.

Ensiksi pitää sanoa, että meille on tarjolla loistavia hakijoita. Jokaiseen tehtävään saatiin tosi kova tekijä, ja varallekin jäi vielä loistavia tyyppejä. Oliko kyseessä hyvin ajoitettu rekryprosessi, varmaan sitäkin, mutta jotakin muutakin tästä jäi käteen.

Ensinnäkin, omalta palliltani oli kerrassaan mukavaa kuulla, kuinka paljon Ylöjärvi houkutteli ihmisiä muista kunnista siksi, että meillä suhtaudutaan vakavasti opetussuunnitelmatyöhön sekä opettajien täydennyskoulutukseen. Moni mainitsi nimenomaan sen, että on kuullut paljon lähtökohdistamme ops-työhön ja se kuulosti oikealta tavalta suhtautua opetuksen kehittämiseen. Hienoa, tietysti, toivottavasti tämä rekryvaltti säilyy, mutta toinen asia ilahdutti minua kenties vielä enemmän:

Kysyin kaikilta hakijoilta tulevasta opetussuunnitelmasta, joko tulevaisuudessa tarvittavan osaamisen näkökulmasta koulujen toimintakulttuurin kehittämisestä, tai oman aineen kautta sitä, miten hakija näki opetussuunnitelman uudistuksen vaikuttavan, esimerkiksi kielipolun varhentuessa. Hakijoilla oli rutkasti ideoita ja intoa, mutta oikeasti ilolla tervehdin sitä, että ylöjärveläiset hakijat, siis meillä määräaikaisissa työsuhteissa olevat opettajat, olivat kovin kypsyneitä tähän ajatteluun. Kypsyneitä, siis valmiita, eivät turhaantuneita. He olivat selkeästi pohtineet näitä asioita ja valmiita tuottamaan myös malleja ideoiden maastouttamiseen. Jotakin on tehty oikein siis. Kylläpä tuntui hyvältä. Parasta palkintoa omalle työlle.

Toinen merkittävä asia hakijoiden keskuudessa oli muuten YT-ajan hyödyntämisestä johtuneet ajatukset: Jokainen, jonka koulussa yhteissuunnittelutyöaika on otettu systemaattiseen käyttöön, ei siitä enää luopuisi mistään hinnasta. Meillä tänä vuonna on pistetty jokaisen koulun organisaatiot kuntoon, saatu koulujen johtoryhmille TVA-korvausta, kirjattu tiimiorganisaatioiden tavoitteet ja tuotettu jokaiselle koululle koko lukuvuoden YT-suunnitelma. Nämä asiat näkyivät myös selkeinä struktuureina hakijoiden vastauksissa.

Uskomaton urakka on nyt takana. Kahden viikon työpanos, aika pitkälle. Tekisinkö sen uudestaan? Tekisin! Johdettuna prosessina myös tämä rekrytointiprosessi tuottaa tietoisuutta siitä, millaista opettajakuntaa kullekin koululle rakennetaan. Ja mukavaa oli huomata tuntevansa omat koulumme jo niin hyvin, että olimme jokaisesta valinnasta aina kulloisenkin rehtorin kanssa samaa mieltä. Nyt kohti seuraavaa virkakierrosta vielä tänä keväänä! :)