OAJ on perustettu 1973 ja puheenjohtajina ovat olleet Aimo Tammivuori, Samuli Apajalahti, Voitto Ranne, Erkki Kangasniemi sekä Olli Luukkainen.

Nyt liki 50 vuotta myöhemmin rehtoreista yli puolet on naisia ja opettajista yli 80% (2019) On siis naisen vuoro ottaa ohjat.

Olen ollut Leena Pöntysen kanssa Sitran ja Opetushallituksen jutuissa mukana.

Leena on kokenut työelämässä jo varsin paljon nuoresta iästään huolimatta. Voidaan puhua uraohjuksesta. Hän on koulutuksen uudistamisen puolestapuhuja.  Hän on varsinainen tietopankki ja jos ei tiedä, hän ottaa selvää.

Leena muotoilee mielipiteensä ymmärrettäviksi ja esittää ne kiihkottomasti ja kunnioittavasti. Hän ei möläyttele eikä hänen puolestaan tarvitse kokea myötähäpeää.

Näen jo silmissäni, kun Leena lausuu viisaita TV:n haastattelussa OAJ:n puheenjohtajana: jämäkkää ja rohkeaa tekstiä vakuuttavasti,  peräänantamattomasti ja ketään loukkaamatta.

Vain hullu lähtee hakemaan OAJ:n puheenjohtajuutta. Hirveä vastuu ja vaikka tekisi työnsä miten hyvin, löytyy vastustajia aina. Täytyy siis olla varsin kovahermoinen ja kunnianhimoinen.

Olkaamme kiitollisia, että Leenan kaltainen monitaituri haluaa tämän työn.

Maarit%20Korhonen.jpg

Maarit Korhonen

Vuoden luokanopettaja 2016