Edellinen postaukseni levisikin kulovalkean tavoin. Hienoa, että suurin osa on ihan liekeissään tästä arvovalinnasta, joka Ylöjärvellä tehtiin. Olen tosi innoissani siitä, että saamme alkaa miettimään toteuttamistapoja, sisältöjä ja tavoitteita tähän painotukseemme.

Palasin juuri kotiin kohtuu rankan työviikon jälkeen. Torstaiaamuna suuntasin ennen auringonnousua kohti isoa kirkkoa Uusi koulutus-foorumiin Sitran tiloihin. Viilasimme päivän ajatuksia tulevaan hallitusohjelman pohjaehdotuksiksi.  Tämän porukan kanssa on tosi innostavaa työskennellä ja olipa mukava kuulla, että minua oli pyydetty sparraamaan ideapajaakin.

Samoilla silmillä jatkoin ITK-seminaariin. Juhlistimme ensin Ylöjärven porukalla Jussi Kytömäen pitkää uraa. On hienoa, että innostuneella porukallamme on "kummisetänä" Jussin kaltainen nestori, joka vielä eläkepäiviltään jaksaa innostua opettamisesta, lapsista, nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan.

Tänään olen kuullut monta hyvää puheenvuoroa tvt-taidoista opetussuunnitelmasta, oppijalähtöisestä oppimisesta alakoulussa ja käynyt monta hyvää keskustelua meidän ja muiden kaupunkien ammattilaisten kanssa. Olin todella innostunut meidän joukkueestamme, Valon lukion opiskelijat, opet alakoulusta lukioon, eläkkeelle ja tietohallinnon loistavat Jouni ja Ville! Torimme sähköisen oppimateriaalin mallinnuksineen, tiimioppimisen malleineen ja BYOD-opettajineen oli kiinnostanut kovasti ja toimijamme oli saanut hienoa palautetta työstään. 

Päivän hitti oli kuitenken ministeriön ylimääräiset valtionavut, joissa menestyimme oivasti. En arvosta sitä, että vaalikikkana nämä jaettiin juuri ennen vaaleja, mutta ihan mahtavaa päästä ensi viikolla tekemään hankkeille budjetteja ja laittaa hommat eteenpäin. Näiden rahojen avulla Ylöjärvellä aloitetaan kielirikasteinen opetus, koulutetaan ja lisätään tukea vaativaan erityisopetukseen ja kehitetään toimintakulttuuria monelta osa-alueelta. Siinä minulle jälleen uuden innostuksen aihetta työhöni. Mutta sitä ennen viikonloppu on tarpeen.

Ai niin ja kiitos Minna Sirén (ja myös Laura ja Sanna) kauniista sanoistasi minun innostuksestani! Mietin kotimatkalla, että noista juttuhetkistä yhdessä Ylöjärven koulujen opetus saa innoituksensa! Se lienee niitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja!